Veilig cosmetisch tanden bleken

Tanden bleken is op vandaag erg populair. Steeds meer mensen willen er goed en verzorgd uitzien en daar hoort ook een stralend wit gebit bij. Witte tanden geven een jonge en gezonde uitstraling en uw zelfverzekerdheid wordt groter. De behandeling die Huid & Visagiepraktijk Ninette de Wit geeft om tanden cosmetisch te bleken is een combinatie van het blauwe licht van de ledlamp en een peroxidevrije bleekgel. Tanden bleken door middel van deze methode is 100 % veilig voor het tandglazuur en er zal geen irritatie aan het tandvlees of gevoeligheid aan de tanden optreden. Binnen 1 uur wittere tanden zonder pijn, gevoeligheid of aantasting van uw tanden.

Wanneer mogen tanden niet gebleekt worden:

 • u bent zwanger of geeft borstvoeding
 • u gebruikt medicijnen die reacties geven met licht
 • u bent overgevoelig voor licht
 • u bent jonger dan 16 jaar (tot 18 jaar met toestemming van ouders)

De cosmetisch tanden bleek behandeling:

 • Tijdens de eerste afspraak wordt er samen met u een intakeformulier ingevuld
 • Vervolgens wordt de tint van uw tanden bepaald met behulp van een tanden Shade guide
 • U krijgt een tandenborstel met V- White tandpasta om uw tanden extra te reinigen.
 • Er wordt een mondspreider in uw mond geplaatst en uw tanden worden voorbehandeld met een activatorspray.
 • De Peroxidevrije bleekgel wordt aangebracht op uw tanden waarna een ledlamp het bleekproces activeert
 • Dit proces kan tot 3 maal worden herhaald.
 • Na de behandeling meten we samen de tint op en kunt u het resultaat bekijken.

Resultaat
Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. De tinten zijn een gemiddelde indicatie, dit is vooraf niet te garanderen!!! Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee, rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren en heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig. De kleur terugloop kan vertraagd worden door gebruik van de juiste tandpasta, welke verkrijgbaar is bij Huid & Visagiepraktijk Ninette de Wit.

De richtlijnen na een behandeling

 • In ieder geval 2 uur niet roken, aangeraden wordt in ieder geval 24 uur.
 • De stelregel voor voedsel en drinkwaren is: alles wat een wit T-shirt kan bevuilen, mag u niet nuttigen.
 • Vermijdt hele hete en hele koude eet en drinkwaren. De tanden kunnen wat gevoelig zijn.
 • Gebruik geen tandpasta of mondwater met een kleurtje.

Annuleringskosten
Natuurlijk kan er altijd iets tussenkomen nadat u gereserveerd hebt. Indien u minimaal 24 uur van tevoren annuleert, bent u geen annuleringskosten verschuldigd. Annuleert u korter van tevoren, dan ben ik helaas genoodzaakt 50% van de behandelingskosten in rekening te brengen.

Twee soorten tanden bleken

 • Een behandeling met waterstofperoxide in een tandartspraktijk;
 • Een peroxidevrije behandeling bij een schoonheidssalon, beautysalon, mondhygiëniste of bleekpraktijk.

Sinds 1 november 2012 mogen alleen tandartsen bleken met waterstofperoxide. Het gehalte aan peroxide in de bleekgel bij de tandarts is maximaal 6% zijn. Deze regels gelden voor alle landen van de gehele Europese Unie. De reden van deze veranderde regelgeving is het grote aantal klachten als gevolg van behandelingen met waterstof peroxide. Denk hierbij aan gevoelige tanden en pijnlijk tandvlees.

Tanden bleken met waterstofperoxide
Voor 1 November 2012 mocht door tandartsen en schoonheidssalons gebleekt worden met maximaal 35% waterstofperoxide. Omdat tandartsen de concentratie peroxide in hun bleekgel moesten terugbrengen met meer dan 80% (van 35% naar 6%!), is de effectiviteit van een bleeksessie bij tandarts sterk afgenomen. Daarom stappen ook steeds meer tandartsen over op bleken met een peroxidevrije bleekgel.
Bij het bleken van tanden met waterstof peroxide doordringt de peroxide het tandglazuur en tandbeen. De waterstof peroxide gaat een chemische reactie aan met de verkleuringen in de tand en bij dat proces ontstaat water en kooldioxide. Tandvlees dat in contact komt met waterstofperoxide kan geïrriteerd raken. Daarom moet bij de behandeling het tandvlees beschermd worden om irritatie te voorkomen. Na de behandeling kunnen de tanden pijnlijk aanvoelen bij het eten en drinken (zowel van koude als warme dranken/gerechten). Dit komt omdat, door het gebruik van waterstofperoxide, het glazuur poreus wordt en het mineraalgehalte in de mond afneemt.

Tanden bleken zonder waterstofperoxide
In de Europese Unie mogen sinds 1 november 2012 schoonheidssalons een bleekgel met maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. De meeste peroxidevrije bleekgels die gebruikt worden door bleekpraktijken en schoonheidssalons bevatten een lage concentratie Sodium Perforatie of anders Sodium Bicarbonaat. Het maakt de tanden wit en het is daarnaast goedkoper en veiliger dan waterstofperoxide.

Veel gestelde vragen over cosmetisch tanden bleken

Is cosmetisch tanden bleken veilig?
Huid & Visagiepraktijk Ninette de Wit gebruikt peroxidevrije tandenbleek gel. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan. Daarom is tanden bleken met onze bleekgel zeer veilig. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Hoe lang blijven mijn tanden wit?
Na een cosmetisch tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.
Een behandeling met een peroxide bleekgel bij de tandarts is duurder, maar omdat peroxide in het glazuur doordringt, zal het resultaat langer aanhouden. Omdat het gehalte peroxide tegenwoordig maximaal 6% mag zijn, is de duurzaamheid verminderd in vergelijking met de 35%-gels die vroeger werden gebruikt. Ook facing worden steeds meer toegepast.

Hoe lang duurt een behandeling?
Eén behandeling duurt circa 20-25 minuten. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn om meer dan 1 behandeling te doen. In de meeste gevallen geven drie opeenvolgende behandelingen van 20 minuten een optimaal resultaat.

Waarom een mondspreider en geen bitje?
Met een mondspreider schijnt het LED-licht direct op de tanden met bleekgel. Daarom werkt deze methode beter dan met een bitje. De tanden worden witter en het effect blijft langer zichtbaar.

Doet het tanden bleken pijn?
Nee, de behandeling is geheel pijnvrij.

Is het LED-licht schadelijk?
Nee, dit is 100% veilig.

Kunnen kronen ook worden gebleekt?
Ook op kronen komt een aanslag laag. Deze aanslag wordt met bleken verwijdert, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon.

Mag de klant na de behandeling gelijk eten en drinken?
Wij adviseren om de eerste 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen.

Waardoor wordt de kleur van mijn tanden bepaald?
Dit wordt bepaald door:

 • Genetische factoren
 • Consumptie: eten-drink en rookgedrag
 • Mondverzorging: hoe vaak poets/flos je en frequentie tandartsbezoek

Wat zijn de voordelen van bleken zonder peroxide?

 • Voordelig
 • Pijnloos
 • Snel resultaat
 • Veilig

Wat zijn de nadelen van peroxidevrij tanden bleken?
Verkleuring van de tanden treedt sneller op dan bij bleken met peroxide. Dit hangt sterk samen met het consumptiepatroon van de klant. De terugloop kan vertraagd worden door het gebruik van de juiste tandpasta, zoals V-White. Wij adviseren dit met name bij klanten die bijvoorbeeld roken, veel koffie drinken en liefhebber zijn van rode wijn.

Kan ik gevoelige tanden krijgen?
Nee, omdat geen peroxide wordt gebruikt, krijgt u geen gevoelige tanden.